Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Flyan

Etter å ha jobbet noen dager med huset oppe i Skorovatn er det fint å kunne ta seg en tur ut på Tunnsjøflyan. Vi har med båt fra Gutvik da det er letteste tilgang til vatnet når man har sparsomt med tid. Det har vært noen dager med varme og fint vær så forholdene skulle ligge til rette. Flyan kan være en vanskelig plass å få fisk, veldig avhengig av at forholden ligger til rette.

Det blir latmannsdorging vatnet rundt. Været er upåklagelig og vi tar mye bilder etterhvert som sola går ned. Det kommer etterhvert en liten floing (regn), ser ut som det er dette som må til da fisken plutselig biter i ett sett. Det er sprek fisk rundt 800 gram og deromkring som er mer over vatnet enn under, så vi mister en del av dem, men noe blir det da.

Etter en stund gir både regnet og fiskelykken seg og mørket kommer sigende. Vi bestemmer oss for å dorge en halvtime til før vi drar hjem.

Plutselig napper det kraftig til. Er det bunnfast eller? Det er ihvertfall bevegelse i snøret, men vanskelig å få inn. Fisken trekker dypere og snøret står snart loddrett. Det er da det er fint med brems så man ikke belaster for mye. Etterhvert kommer da også fisken nærmere overflata.
Vi mangler håv, det er ikke noe annet å gjøre enn trette fisken helt ut før den bordes. Etter en drøy 5 minutter er fisken klar og Øystein tar den opp med hendene.

Huset vårt i Skorovatn

Huset vårt i Skorovatn.

Kvelsstemning på flyan

Kvelsstemning på flyan.

Jaggu blei det fisk

Jaggu blei det fisk.