Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Til Olaslåtten med ongan

Vi Ylva, Hauk, Tommy, Line og meg sjøl pakker sekken og legger avgårde til Olaslåtten på Sørfjellet, Austra.

Turen starter fra Sørgutvikvatnet der vi parkerer bilen. Ylva og Hauken er flnke med å finne vei da de leter etter de røde merkene som henger fra trærne eller de rødmalte steinene som viser vei for ukjente opp til toppen.

Utsikten blir bedre og mer vid til lenger opp vi kommer. Ser langt utover storhavet der skipsleia går.

Går innom Tyskenghattvatna på tur oppover. Her har det blitt tatt stor fisk, men det var før det blei utfiska med andre redskaper enn det som bør brukes i så små vatn. Det kan allikevel slenge til med en 3-400 grammer innimellom.

Siste biten opp er det litt småklatring som ungan lika. Vi andre går bak og passer på. Omsider oppe møtes vi av en storslått utsikt. Vi ser langt innover i landet og langt til havs mot Hortavær og Sklinna.

Etter en pause med medbrakt rusler vi ned mot Olaslåtten hvor jeg har vært mye før. Ylva og Hauk fisker som de ikke har gjort noe annet og mye fisk havner på land. Stort sett bare smått, men ett sted må man jo begynne.

Ylva må ut i vatnet for å bade litt. Det er jo varmt så det er greit å få avkjølt seg litt. Etterhvert begir vi oss hjemover, ungan går igjen foran og viser vei ned til Gutvik.

Ut på tur til Olaslåtten

Ut på tur til Olaslåtten.

Mot Torghatten og de syv søstre

Mot Torghatten og de syv søstre.

Hauk og Ylva på Tyskenghatten

Hauk og Ylva på Tyskenghatten.

Hauken fisker på Olaslåtten

Hauken fisker på Olaslåtten.