Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Til Sigridsbu med ongan

Ylva, Hauk, Noelia, Line og meg sjøl pakker sekkene og kjører avgårde forbi Kongsberg og Bolkesjø mot Blefjell.

Turen starter ved parkeringsplassen på Norstul der vi parkerer bilen. Vi går over brua ved Sønstevann og oppover i skogen. Dette blir en litt lengre tur enn ungene er vant med da det er stipulert med 3 timers gange opp til Sigridsbu.

Vi går langs vatnet før det bærer opp gjennom skogen. Det er fint terreng å gå i. Utsikten blir etterhvert bedre og mer vid til lenger opp vi kommer.

Underveis blir det litt blåbærplukking som det er en del av her.Ungene synes også at det er spennende med de små bruene som vi må over.

Etter noen pauser her og der er vi oppe ved Sigridsbu og kan sondere hyttene før vi velger hvor vi skal husere. Ungene synes sikringsbua virker spennende med alle sengene samlet under ett så da blir det den. Vi brukte vel ca. 2,5 timer opp så de små har stått på.

Det blir kokte pølser med lompe til middag/kvelds og ingen topptur til Blefjelltoppen denne gangen da vi er litt sent ute. Greit å slappe og ta det med ro med fotografering og kortspilling isteden.

Dagen etter er vi tidlig oppe og lager enkel frokost. Været er bra idag også, lett overskyet. Vi rydder opp etter oss og skriver oss inn i protokollen i hovedhytta for å betale. Deretter bærer det nedover mot Norstul. Vi går en litt annen vei ned og opplever bedre utsikt enn på vei opp.

Nede ved Sønstevann blir det bading for ungene. Litt kaldt, men greit med litt avkjøling før vi setter oss i bilen og kjører hjemover.

Like etter avgang Nordstul

Like etter avgang Nordstul.

Sigridsbu

Sigridsbu.

Hyttemorro

Hyttemorro.

Noelia, Hauk og Ylva

Noelia, Hauk og Ylva.