Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Gaustatoppen med gutan

Etter å ha parkert bilen ved Stavsro for å sove natta over våkner vi til en dag med flott vær men utrolig kaldt.Kanskje ikke så rart da vi er langt uti september og vi er på over 1200 m.o.h. Idag skal vi være de første på toppen så vi kommer oss tidlig avgårde. Det vil etterhvert vise seg å være lurt.

Utsikten blir bare bedre og bedre til høyere vi kommer. På selve toppen ser vi ned til Rjuken 1500 høydemeter lenger ned. Skjønner godt at Rjuken ligger i skyggenes dal. Om ikke utsikten fra Gaustadtoppen er den flotteste i Norge er den ihvertfall den videste. Man ser ca. 50.000 kvadratkilometer herfra. Mot Jotunheimen, Rondane og andre fjellområder.

Avlegger hytta ett besøk hvor det serveres mye godt til slitne fjellfolk.
Nedturen går fint men det er jo utrolig mange på tur opp. Det ser ut som en maursti ovenifra. Etter en grovtelling anslår vi at det er ca. 800 på tur opp. Fint at vi kunne starte tidlig og slippe å gå i kø.

Etter nedkomst blir det ett forfriskende bad i bekken nede ved Stavsro før vi setter kursen ned til Rjukan for å se på Norsk Industriarbeider Museum på Vemork. På brua driver de med strikkhopp som omtales som Norges råeste. Ikke rart da det er over 80 meter ned til steinura under.
Vi skal imidlertid ikke hoppe, bare se på museum.

Gaustadtoppen

Utsikt fra Gaustadtoppen.

Utsikt fra Gaustadtoppen

Gaustadtoppen.

Bading  Gaustadtoppen

Bading.