Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Heilhornet

Heilhornet ligger i nærheten av hjemplassen min Gutvik så her vi vært før. Vi Julie, Øystein,Astrid, Line, Tommy og Arnfinn kommer oss tidlig avgårde. Været er strålende, men det er en del vind.

Vi går opp fra vestsiden der Hornelva kommer ned. Der er det også grei parkeringsplass til bilene. Når vi kommer opp på aksla av Heilhornet svinger vi sørover og går på sørsiden av fjellet. Det er litt for bratt å gå rett på uten sikring. Terrenget er veldig steinete med små og store stein som vi må forbi.

Siste biten er det greit å være litt forsiktig da enkelte synes at det er litt bratt og langt ned. Oppe på toppen er det en utrolig utsikt med utsyn langt inn i landet mot svenskegrensen og ut i havet. Vinden har også løyet helt, det er helt vindstille på toppen selv om vi ser at sjøen er urolig.

Tips: Heilhornet kan nås fra flere oppganger. Det beste er vel fra Hornelva ovenfor Heilhornet kro, men også fra Bindalsseidet er det fint å gå. Man går da som regel opp ifra alpinannlegget. Tidsbruk opp vil vel være ca. 3-4 timer avhengig av form og bagasje. Passer også for spreke barn men en må da passe godt på når man nærmer seg toppen da det er litt langt ned enkelte plasser.

På tur opp til Heilhornet

På tur opp til Heilhornet.

Utsikt fra Heilhornet

Utsikt fra Heilhornet.

På toppen av Heilhornet

Line og Tommy på toppen av Heilhornet.