Fjellfisken
Ut på tur aldri sur
↓Klikk↓
↓Se Foto i header↓

Veslesmeen i Rondane

Etter å ha parkert bilen ved Spranghaugen legger vi avgårde. Her er det flatt å gå innover til Rondvassbu. Det er faktisk gruslagt bilvei. Leier oss rom når vi kommer fram og får parkert sekkene.

Gjør ett forsøk på å nå Rondeslottet men snur da det blir tåkete og dårlig vær. Best å snu i tide. Vi får heller prøve oss igjen i morgen.

Dagen etter er været topp og vi begir oss avgårde, denne gang til Veslesmeen 2015 m.o.h. Føret er bra selv om vi detter gjennom snøen enkelte steder. Oppe på toppen er det flott utsikt mot de andre toppene i Rondane. Det er faktisk 10 topper på over 2000 m.o.h. som enkelte har klart å gått på ett døgn. Vi treffer på to nederlendere som syntes at her er det både bratt og flott. Det skjønner jeg godt når jeg vet hvor de kommer fra.

Etter nok en flott dag og overnatting til bærer det ned til Sjoa hvor rafting står for tur.

Tips:Rondvassbu er en av de flere Dnt hyttene i Rondane og er en populær hytte med fristende topper på alle kanter. Hytta ligger flott til i sørenden av Rondvatnet. Rett bak hytta ruver Svartnuten og bakom der igjen strekker den ene rondekjempen etter den andre seg mot skyene - Vinjeronden, Storronden og sjefen sjøl,
Rondeslottet (2178 moh.).

Rondvassbu

Rondvassbu.

Line foran Veslesmeen

Line foran Veslesmeen.

Mot Høgronden

Mot Høgronden.